Budget badkamer kopen

Een badkamer verbouwen kost gemiddeld €6.000 euro. In deze prijs voor de badkamer zitten tegels op de wanden en stucwerk op het plafond. Daarnaast zit in die kosten basic badkamer sanitair die bestaat uit een toilet, een douche en een badkamermeubel met één wastafel.

Wat kost een badkamer?

De badkamer prijs ligt tussen de € 2.850 (€ 475/m2) en € 17.000 euro inclusief montage. Dit is een grote bandbreedte want het is van best veel zaken afhankelijk. Als je badkamer aan vernieuwing toe is, of als je slechts bepaalde gedeelten van je badkamer wilt vernieuwen of aanpassen dan kan dat een flinke verbetering zijn.

Badkamers prijzen

Als je de badkamer wilt gaan verbouwen om een nieuwe te maken dan wil je uiteraard eerst weten wat het kost. Je kunt dat helemaal zelf gaan doen maar je kunt het ook laten doen. Het leek mij tijd voor een duidelijk overzicht.

Gemiddelde prijs badkamer verbouwen

De gemiddelde prijs badkamer verbouwen is dus 11.350 euro. Maar hoe begin je met het uitzoeken van alles en wat kost een badkamer? En ga ik zelf wat doen of laat ik alles doen?

Met deze vragen kun je best zitten en daar krijg je hier antwoorden op. Bij werkzaamheden aan je badkamer komt vaak net even wat meer kijken dan bij een normale verbouwing of renovatie.

Nieuwe badkamer

Doordat de badkamer een veel hogere vochtigheidsgraad kent zal er met veel meer zaken, zoals ventilatie, rekening moeten worden gehouden als bij andere verbouwingswerkzaamheden. Voordat je een badkamer installateur inschakelt om de badkamer te laten renoveren of opnieuw aan te leggen is het verstandig eerst na te denken over het ontwerp en indeling ervan. Voldoet de huidige indeling aan je wensen en eisen, of moet er enig breekwerk aan te pas komen of moeten er leidingen verlegd worden? De kosten van een nieuwe badkamer zijn vaak niet veel hoger.

Budget badkamer